ROOTHANS MAAKT PLAATS VOOR EXCLUSIEF WOONHOF

PERSBERICHT

Roothans IJzerwaren aan de Bergstraat 28 en 30 in Dommelen heeft zijn terrein verkocht aan ontwikkelaar Symphony Estates uit Eindhoven. Zij zullen er een exclusieve woonlocatie realiseren met 7 gelijkvloerse woningen met privé tuin en 1 appartement met balkon.

Het college van B&W van de gemeente Valkenswaard besloot afgelopen dinsdag medewerking te verlenen aan het plan, dat de naam ‘Hof aan de Dommel’ draagt. Nadat het ontwerp definitief wordt goedgekeurd door de welstandscommissie, volgt de bestemmingsplanwijziging naar verwachting medio volgend jaar. Symphony Estates verwacht de verkoop in het voorjaar van 2021, met prijzen in het hogere segment, vanaf circa € 490.000,–  vrij op naam.

Einde van een tijdperk
Met de ontwikkeling van Hof aan de Dommel komt er een einde aan een lange historie voor Roothans IJzerwaren en Metaal. Reeds in 1842 startten ze aan de Bergstraat als smederij, gespecialiseerd in en regionaal bekend om het vervaardigen van metselaarsgereedschappen. Ook werden toen hang- en sluitwerk, wildklemmen en karwielen gefabriceerd. Tot ver in de tweede helft van de vorige eeuw werden er paarden uit de wijde omtrek beslagen. Inmiddels leiden Geert en Jos Roothans, de 5e generatie, het bedrijf dat sinds 2001 is opgesplitst in Roothans IJzerenwaren en Roothans Metaal. Deze laatste blijft de activiteiten voortzetten vanuit de locatie in Valkenswaard.

“Tijd voor iets nieuws”
Geert Roothans besloot samen met zijn vrouw en broer Jos al een jaar geleden dat hij met Roothans IJzerwaren wilde stoppen: “Na 40 jaar is het mooi geweest. Onze winkel, die overigens nog steeds goed loopt, is geen werk, maar een manier van leven geweest: 7 dagen per week zijn we ermee bezig. Het zal even wennen zijn, maar het wordt tijd voor andere dingen. ”

Wonen aan een hof
De woningen liggen aan een groene hoftuin, waar tevens de parkeerplaatsen half verdiept en uit het zicht worden aangelegd. Via een fraaie poort aan de Bergstraat krijgen de bewoners toegang tot hun domein. Een soortgelijk woonhof met gelijkvloerse woningen en privé tuinen ontwikkelde Symphony Estates al eerder in Rosmalen en Gerwen. Directeur Olaf Schoofs licht toe “De vraag is groot naar dergelijke woonconcepten, zo leren wij van onze geïnteresseerden. Mensen zoeken de combinatie van fraai en ruim wonen met een tuin, maar wel met het comfort en de veiligheid van een gelijkvloerse woning. “Zoiets vind je nergens” is een veelgehoorde opmerking van onze geïnteresseerden. We verwachten dan ook veel positieve reacties op Hof aan de Dommel”.